Beleef vergaderingen overal hetzelfde

Hoe geef je mensen die op afstand bij een vergadering aanwezig zijn, dezelfde ervaring als de mensen in de vergaderzaal? Dat is een vraag waar veel werkgevers momenteel over nadenken. Zij willen dit wel faciliteren, maar zoeken naar manieren om dit te doen. Gelukkig ontwikkelt deze markt zich razendsnel en is een gelijke beleving voor alle gespreksdeelnemers steeds makkelijker te realiseren.

Experience equality

Zowel Microsoft als Zoom werken aan manieren om dit te bereiken. Met technieken zoals Microsoft Peopleview en Zoom Smart Gallery. Beide technieken zorgen ervoor dat alle gespreksdeelnemers een eigen virtuele camera “stream” krijgen. Zo zie je vanaf je remote werkplek niet 1 camerabeeld van de hele vergaderruimte, maar elk persoon in de ruimte individueel uitgelicht in de video app, zoals dat ook het geval zou zijn geweest als iedereen vanuit huis werkte. Dat zorgt voor betrokkenheid.

Look good, sound good

Wij geloven in ondersteunende technieken. Gespreksdeelnemers moeten goed te zien zijn, maar vooral goed te horen. Daarbij moeten ze niet afgeleid worden door matige technische oplossingen. Digitale camera’s zijn daarbij wat ons betreft de toekomst. Deze camera’s hebben standaard een hoge resolutie (4K) en kunnen daardoor digitaal inzoomen en gezichten herkennen. Zo kan de camera zelf uit één groot beeld, meerdere kleine beelden snijden. Hierdoor heeft iedereen in de vergaderruimte een eigen virtuele camera en zien én horen de deelnemers op afstand iedereen luid en duidelijk.

Ondersteunende producten

Klinkt als techniek van de toekomst? Dachten wij eerst ook. Maar de apparatuur is al gewoon leverbaar. Kies bijvoorbeeld de Studio USB, Studio E70 of Studio P15 van Poly. Deze zijn nu al geschikt voor Microsoft Peopleview. Wil je liever aan de slag met Zoom Smart Gallery? Kies dan de Studio X30 of Studio X50.