Conferentie toestellen

Audio en videoconferencing is tegenwoordig voor iederen toegankelijk. Van kleine bedrijven of thuiswerkers tot multinationals met meerdere vestigingen, dankzij conferentie of ook vergadertoestellen gaat zakelijk communiceren zeer efficiënt en effectief. Een gesprek op afstand is dankzij de luidsprekers en microfoons van deze toestellen niet meer van echt te onderscheiden.

TelecomHunter beschikt over een ruim aanbod wat betreft conferentietoestellen van A-merken zoals Polycom, Konftel, Avaya, Plantronics en Mitel. Op deze informatie pagina leest u meer over de verschillende aansluitingen, functies en toepassingen van deze toestellen.


De juiste keuze

Hoe groot is de vergaderruimte?

Bij het kiezen van een conferentietoestel is het van belang rekening te houden met het formaat ruimte waar het toestel wordt geplaatst. Een te klein toestel in een te grote ruimte kan resulteren in echo’s, waar een te krachtig toestel in een klein kantoor een dof, gedempt geluid oplevert. Het installeren van extra speakers of microfoons in grote vergaderruimtes wordt aangeraden.

Hoeveel personen nemen er deel aan de vergadering?

Voor een 1 op 1 gesprek, is een speakerphone voldoende. Wanneer er een gesprek gehouden wordt met meerdere personen is een vergadertoestel aanbevolen. Bij gesprekken met meer dan 4-5 personen wordt een set met extra microfoons aangeraden om alle deelnemers goed verstaanbaar te houden.

Wat voor type aansluiting heb ik nodig?

Vergader toestellen worden met diverse connectiemogelijkheden aangeboden. Over het algemeen zijn de diversie opties op te delen in: Analoog, VoIP en Draadloos. De connectie tussen het draadloze apparaat en bijvoorbeeld een PC wordt vaak gemaakt met het bekende DECT signaal. Let goed op welk soort toestel u nodig heeft voor uw vergaderoplossing, in de specificaties staat de connectie methode aangegeven.


GreenChoice®

Een duurzaam en betaalbaar alternatief voor nieuwe conferentie toestellen, zijn de telefoons uit onze GreenChoice® lijn. Volledig gecontroleerd, getest, schoongemaakt en gereset met één jaar garantie!

GreenChoice®

Back to Top