DECT keuzehulp

Digital Enhanced Cordless Telecommunications of ook wel DECT is een ETSI-standaard voor digitale draadloze telefoons, bedoeld voor thuis- of kantoorgebruik. DECT kan tevens gebruikt worden voor dataoverdracht. DECT is door het ITU erkend als IMT-2000-technologie waardoor het tot de groep van 3G-systemen hoort.


DECT toestellen

DECT toestellen zijn populair bij verschillende categorieën gebruikers. Voor zowel thuis gebruik als professioneel gebruik kan de DECT techniek erg goed bruikbaar zijn. Denk aan grote kantoren, fabriekshallen, magazijnen, ziekenhuizen en warenhuizen. TelecomHunter beschikt over een breed aanbod van verschillende A-merken, geschikt voor zowel de zakelijke klant als de consument.

Bekijk assortiment

Wat zijn de voordelen van DECT?

  •  Kwaliteit van spraak
  •  Beveiliging van het spraakkanaal tegen afluisteren
  •  Goede mobiliteit en groot bereik
  •   Netwerk met hoge capaciteit
  •  Eenvoudig uit te breiden en toepasbaar
  •  Kostenefficiëntie van de systeemcomponenten

Functies

De draadloze DECT toestellen in ons assortiment beschikken over een verscheidenheid aan praktische opties en functies. Denk aan een antwoordapparaat, nummerherkenning, een handsfree functie, groot telefoonboek en de optie conferentiegesprekken te houden. Veel DECT toestellen zijn daarnaast zeer degelijk gebouwd, zodat deze tegen een stootje kunnen. Ook hebben wij verschillende waterdichte of waterafstotende toestellen in ons assortiment opgenomen. Deze toestellen zijn met name geschikt voor gebruik op bouwplaatsen of in magazijnen. Door deze grote verscheidenheid is er voor iedereen een toestel dat bij uw wensen past.

Basis en laadstations

In bijna alle gevallen beschikt een DECT set over een basisstation. Dit basisstation wordt aangesloten op de telefoonlijn en zorgt voor de externe belfunctie, ook dient het station als oplaadpunt. Extra handsets die op dit systeem worden aangesloten maken een draadloze connectie met het basisstation, zodat ook met deze toestellen gebeld kan worden. Extra handsets hebben een eigen laadstation, waar enkel een stopcontact voor nodig is. Hierdoor kiest de gebruiker zelf waar de toestellen komen te staan. Intern bellen is bijna altijd kosteloos tussen de handsets en doorverbinden zeer eenvoudig.


GAP Connectie

Wanneer u reeds beschikt over een DECT toestel van een bepaald merk, is het mogelijk een ander merk of model hiermee te laten samenwerken. Dit kan dankzij de GAP (General Access Profile) functie. Dankzij deze techniek is het mogelijk handsets en basisstations te gebruiken van verschillende merken, waardoor uitbreiden nóg makkelijker wordt.

Bekijk GAP compatibel producten

Bereikbaarheid

Dankzij de eenvoudige uitbreidbaarheid van DECT systemen, is het mogelijk meerdere toestellen in gebruik te nemen. Hierdoor is het mogelijk de bereikbaarheid van personeel of in huis eenvoudig te vergroten. Het maximaal aantal toestellen is per merk en basisstation verschillend.

Gigaset A540 Trio

Back to Top