Microsoft Teams Rooms

Vergaderen wordt steeds meer een digitale ervaring. Hoe zorg je daarbij voor de beste ervaring en veel gebruiksgemak? Microsoft Teams Rooms is het antwoord van Microsoft. Door elke vergaderruimte een eigen Teams-account te geven en te voorzien van de juiste hardware, kunnen medewerkers er eenvoudig mee aan de slag.

Welke hardware heb ik nodig?

  • Een groot display
  • Een bedieningspaneel
  • Tap Scheduler

Welke hardware je precies nodig hebt, bepaal je natuurlijk zelf. Wat je in ieder geval nodig hebt is een stand-alone videobar zoals de Logitech Rally Bar (mini) of de Poly Studio X. Deze hebben allebei een ingebouwde computer die verbinding maakt met internet en dus een eigen Teams Rooms account kan hebben.

Daarnaast is het handig om ook een groot display te hebben, zodat je de personen ziet met wie je in gesprek bent. Kies je voor een display met aanraakfunctie, dan kan je via het scherm direct mensen uitnodigen voor een vergadering.

Vind je het handig om op je vergadertafel ook een bedieningspaneel te hebben? Dan is het handig om daarvoor een klein touchscreen aan te schaffen. Bij Poly heet dit scherm de Poly TC-8 en bij Logitech is dat de Logitech Tap Touchcontroller. Hiermee start je eenvoudig ingeplande vergaderingen, maak je nieuwe vergaderingen aan of nodig je een collega uit voor een spontaan gesprek.

Een oplossing die alleen Logitech biedt is de Logitech Tap Scheduler. Deze hang je op buiten de vergaderruimte. Zo zie je in één oogopslag of de ruimte beschikbaar is en maak je eenvoudig nieuwe reserveringen voor de ruimte.

Poly Studio X30

SKU: 2200-85980-101 en 2200-86260-101

De Poly Studio X30 is het stand-alone instapmodel van Poly. Ook deze videobar heeft een geïntegreerde computer zodat je Microsoft Teams Rooms account eenvoudig gekoppeld kan worden. Gebruik is vervolgens heel eenvoudig en mogelijk zonder kabels. Nodig eenvoudig de ruimte uit bij je vergadering en camera, speakers én microfoon worden automatisch geactiveerd. Wil je maximale controle over je vergadering? Kies dan voor de combinatie met het bedieningspaneel: de Poly TC8.

Poly Studio X50

SKU: 2200-85970-101 en 2200-86270-101

De Poly Studio X50 is de grotere broer van de X30. Deze videobar is geschikt voor grotere vergaderruimtes en biedt ondersteuning voor twee externe beeldschermen. De geïntegreerde microfoon is geschikt voor ruimtes tot 10 personen. Installatie is heel eenvoudig. Sluit eerst de stroomkabel aan, plug de HDMI-kabel in en verbind de X50 met internet (draadloos of bedraad). Log daarna in op je Teams Rooms account en je bent klaar voor je eerste vergadering.

Poly TC8

SKU: 2200-30760-001

Het bedieningspaneel TC8 wordt optioneel geleverd in combinatie met de Studio X30 en Studio X50. Met het 8” touchscreen neem je maximale controle over je meetings. Buiten meetings om zie je wanneer de volgende meetings zijn en tijdens de meeting zet je de camera en microfoon eenvoudig aan en uit. Doordat de TC8 wordt gevoed via Power over Ethernet, heeft deze maar één aansluitkabel. Wel zo handig.

Oplossingen van Logitech

Oplossingen van Logitech

Logitech biedt slimme oplossingen voor vrijwel elke ruimte. Afhankelijk van de ruimte kan je kiezen voor de Logitech Rally Bar of Rally Bar mini. Hieronder beschrijven we een aantal specificaties.

Logitech Rally Bar

SKU: 960-001311 en 960-001323

De Logitech Rally Bar is het vlaggenschip model van Logitech. Deze alles-in-één oplossing geeft een video-ervaring in 4K, heeft een camera die automatisch inzoomt op de spreker en microfoons met een bereik van 4,5 meter. Hiermee is de Rally Bar geschikt voor middelgrote vergaderruimtes. Naast gebruik met Microsoft Teams Rooms, kan de Rally Bar ook direct aangesloten worden via USB. Is het bereik van de Rally Bar niet groot genoeg? Vergroot dit dan eenvoudig door maximaal 3 extra microfoons aan te sluiten.

Logitech Rally Bar Mini

SKU: 960-001339 en 960-001351

De Rally Bar Mini lijkt in veel opzichten op zijn grotere broer. Zoals de naam al suggereert is hij in omvang iets kleiner maar qua functionaliteit liggen beide apparaten dicht bij elkaar. Waarin de Rally Bar Mini verschilt is bijvoorbeeld het aantal speakers (2 in plaats van 3), daarnaast heeft de grotere Rally Bar betere inzoom-mogelijkheden (15x zoom tegen 4x zoom bij de Mini) en ondersteunt de Rally Bar Mini maximaal 2 uitbreidingsmicrofoons waar de Rally Bar ruimte biedt voor 3 extra microfoons. Kortom een ideale oplossing voor kleinere vergaderruimtes tot ongeveer 6 personen.

Logitech Tap Touchcontroller

SKU: 939-001950

Met de Logitech Tap Touchcontroller maak je het starten van een hybride vergadering en het delen van content nog makkelijker met de Logitech Tap Touchcontroller. Met één aanraking neem je deel aan een vergadering en neem je de controle over microfoon, camera en volume. Ben je even niet in vergadering? Dan zie je de planning van de ruimte voor de rest van de dag. Zo weet je hoe lang je nog kan blijven zitten.

Logitech Tap Scheduler

SKU: 952-000091 en 952-000094

Met de Logitech Tap Scheduler geef je iedereen eenvoudig inzicht in de beschikbaarheid van de ruimtes op jouw kantoor. Dankzij de groene of rode LED aan de zijkant, zie je direct of een vergaderruimte beschikbaar is. Daarnaast zie je op het scherm ook de beschikbaarheid van de ruimte voor de rest van de dag en reserveer je de ruimte snel voor een spontane vergadering. Zo heeft iedereen altijd grip op de planning.

Ervaar Microsoft Teams Rooms zelf

Op deze pagina hebben we uitgelegd hoe Microsoft Teams Rooms werkt. Dat blijft natuurlijk abstract. Wil je het zelf ervaren? Dat kan in het TelecomHunter Experience Center in Harderwijk. Wij hebben een opstelling met Logitech en Poly staan die je eenvoudig kunt bekijken én gebruiken.

Maak graag een afspraak.

Back to Top