Portofoon Informatie

Op deze pagina vind u al onze professionele portofoons en bijbehorende onderdelen en accessoires. Portofoons of ook walkie talkies, worden veel gebruikt door beveiligingsbedrijven, hulpverleners, medewerkers in grote fabrieken of door de consument op wintersport of in de auto.

Bekijk alle portofoons

Belangrijke kenmerken

Belangrijke kenmerken voor portofoons zijn geluidskwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en uiteraard de grootte van het bereik. TelecomHunter maakt onderscheid tussen digitale en analoge toestellen. Wij bieden de beste portofoons aan van de volgende top merken: Motorola, Kenwood, Vertex, Hytera en bijbehorende accessoires.

Bekijk alle accessoires


Welke portofoon het beste bij u past hangt af van een aantal factoren:

Over welke afstand wordt gecommuniceerd

Voor iedere gebruiker is een verschillende reikwijdte voldoende. Let bij deze keuze goed op de gebruiksomgeving van de portofoon. Het opgegeven bereik geldt voor een OPEN ruimte. Half open gebieden verlagen het bereik al gauw met 50%, waar een druk bebouwde stad het bereik 80% verlaagt. Deze waarden zijn uiteraard hemelsbreed.

Buiten of binnen gebruik?

Niet alle portofoons zijn waterdicht en goed bestand tegen vallen en stoten. Mocht u veel buiten zijn, of op het water, dan is een volledig waterdichte of spatwaterdichte portofoon aanbevolen. Ook bieden wij extra stootvaste modellen aan voor gebruik in magazijnen of fabriekshallen.

Gaat u de portofoon handsfree gebruiken?

In veel situaties is het belangrijk om uw handen vrij te hebben tijdens het communiceren. Dit maakt het mogelijk de portofoon in een jas of aan de riem te houden. Wanneer handsfree gebruik een belangrijk punt voor u is, is het van belang dat u kiest voor een portofoon met een VOX-functie of Headset aansluiting.


Analoog:

Al decennia lang worden analoge portofoons gebruikt voor communicatie op grote afstand. De portofoons maken gebruik van de PMR band in 446MHz. Het voordeel van deze toestellen is dat ze voordeliger zijn dan digitale toestellen en dat ze eenvoudig aangesloten kunnen worden.

Een analoog netwerk is eenvoudig en snel op te zetten en snel operationeel. Het grote nadeel is dat er slechts één gespreksgroep per frequentie gebruikt kan worden, en dat afluisteren door andere gebruikers gemakkelijk is.

Shop nu

Digitale

Digitaal:

Sinds enkele jaren zijn er veel digitale portofoons beschikbaar. Het grote voordeel ten opzichte van analoge toestellen is dat een tweede gespreksgroep op één frequentie mogelijk is.

Ook is een digitaal toestel moeilijker af te luisteren en dus veiliger voor belangrijke doeleinden zoals beveiliging of hulpdiensten. Ook is het mogelijk tekstberichten te versturen met bepaalde digitale toestellen.

Shop nu


Back to Top