Telefoons – Digitaal, Analoog en VoIP

TelecomHunter heeft een ruim aanbod in VoIP, digitale en analoge toestellen, conferentietoestellen en accessoires van de A-merken: Avaya, Alcatel, Aastra, Mitel, NEC, Nortel, Panasonic, Polycom, Tiptel, Unify en Yealink.

Een duurzaam en betaalbaar alternatief voor nieuwe toestellen, zijn de telefoons uit onze GreenChoice® lijn. Volledig gecontroleerd, getest, schoongemaakt en gereset met één jaar garantie!

Hieronder een overzicht van de 3 verschillende technieken die gehanteerd worden in de praktijk.

Bekijk 't gehele assortiment

Bekijk 't gehele assortiment

Analoog

Een analoog toestel werkt op een reguliere telefoonlijn. Het is mogelijk 1 telefoonnummer te koppelen aan deze lijn, waarmee gebeld kan worden. Wanneer de beschikbare telefoonlijn in gesprek is, krijgt een nieuwe inkomende beller een bezettoon te horen. Het is dus mogelijk 1 gesprek te starten per telefoonlijn. Als je enkel een analoge aansluiting hebt, is het gebruik van internet tijdens het bellen niet mogelijk.

Shop nu

Digitaal

Met een digitale aansluiting bel je nog altijd analoog. In dit geval wordt je telefoonlijn echter gesplitst in een telefoonlijn en een internetverbinding. Je hebt nog steeds 1 telefoonnummer en bent dus voor een enkele contactpersoon tegelijkertijd bereikbaar. Wel geeft een ADSL aansluiting je de mogelijkheid om tijdens het bellen ook gebruik te maken van het internet.

Shop nu

VoIP

VoIP telefonie of ook verkort IP telefonie staat voor Voice over IP. Dit houdt in telefonie over het internet. Bij een VoIP abonnement krijgt de gebruiker een kastje waarop je een analoge telefoon kunt aansluiten. In dit geval kan men dus gewoon kiezen voor een telefoon die geschikt is voor de analoge lijn. Om te internetbellen met een IP-telefoon is het van belang over een SIP account te beschikken. De gebruiker krijgt dan een speciaal telefoonnummer dat enkel werkt bij IP telefonie. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de provider.

Shop nu

Back to Top