Welke apparatuur past in welke vergaderruimte?

Hybride vergaderen is de standaard geworden. Als werkgever moet je zorgen dat elke vergaderruimte geschikt is voor hybride meetings. Maar hoe weet je nou welke apparatuur passend is voor welke ruimte. Op deze pagina nemen we je graag mee door de verschillende oplossingen. Wil je een advies op maat? Neem dan even contact met ons op.

Hoe groot is de ruimte?

Wij vinden het altijd belangrijk om te kijken naar de grootte van een ruimte. Dat gaat natuurlijk over vierkante meters, maar belangrijker is hoeveel zitplaatsen er zijn. Voor een ruimte waar 4 personen kunnen zetten, heb je een ander product nodig dan voor een ruimte waar meer dan 20 personen vergaderen. Hierbij hebben we het overigens alleen over de mensen die fysiek bij de vergadering aanwezig zijn. Voor de digitale aanwezigen geldt voor de apparatuur uiteraard geen maximum.

Huddle Room

Welke Microsoft Teams Rooms oplossingen zijn er?

In grote lijnen zijn er twee oplossingen om hybride meetings professioneel te hosten in vergaderruimtes:

 1. Alles-in-één videobar
 2. Modulaire oplossing op maat
modulaire oplossing
zoom teams

Hoe werkt de videobar?

Een videobar combineert de functies van een webcam, speakers en microfoon in één behuizing. Deze sluit je via HDMI aan op één of twee schermen. De meeste videobars werken stand-alone en hebben een geïntegreerde installatie van Microsoft Teams Rooms. Hiervoor hoef je dus alleen zelf een licentie aan te schaffen. Voorbeelden zijn de Poly Studio X30, X50 en X70.


Hoe werkt een modulaire oplossing?

Bij een modulaire oplossing kies je voor maatwerk. Hierdoor is dit vooral geschikt voor de grotere vergaderruimtes. Bijvoorbeeld in ruimtes met meer dan twee schermen, ruimtes die zo groot zijn dat je meerdere uitbreidingsmicrofoons nodig hebt en ruimtes waar één camera onvoldoende vast kan leggen.

Bij een modulaire oplossing combineer je meerdere producten tot één systeem. Zo werken ze optimaal samen en zorgen voor een optimale vergaderbeleving. Centraal in de modulaire oplossing is een mini-computer of NUC. De camera’s, microfoons, speakers en displays worden verbonden en aangestuurd via deze NUC. Zo blijft het geheel zeer gebruiksvriendelijk.

In een modulair systeem combineer je bijvoorbeeld de Poly E70 camera met twee Poly Sync 60 speakerphones en een Poly TC8 bedieningspaneel. Door twee displays op te hangen, kan je op één display de andere mensen in de vergadering zien en op het andere display de gedeelde content.

Hoe deze oplossingen werken, ervaar je zelf in ons Experience Center in Harderwijk.

Plan een afspraak


Welke oplossing past in welke vergaderruimte?

Wij adviseren voor de kleinere vergaderruimtes bijna altijd een videobar. Dit is namelijk eenvoudig te installeren en onderhouden. Voor ruimtes tot en met 10 personen is dit vrijwel altijd een geschikte oplossing. Toch is het verstandig om bij ruimtes vanaf 8 personen na te denken over een modulair systeem van Poly. Hiermee heb je namelijk meer grip op de locatie van de verschillende onderdelen. Eén of twee microfoons plaats je dan eenvoudig in het midden van de vergadertafel of in het plafond, zo is iedereen altijd helder verstaanbaar.


 

 

Ons advies voor vergaderruimtes

 

1-2 personen

 • Modulair: NUC met een Poly Studio P15 en een bedieningspaneel
 • Alles-in-één: Poly Studio X30 met een bedieningspaneel

3-5 personen

 • Modulair: NUC met een Poly Studio R30 en een bedieningspaneel
 • Alles-in-één: Poly Studio X30 met een bedieningspaneel

6-10 personen

 • Modulair: NUC met een Poly Studio USB en een bedieningspaneel
 • Modulair: NUC met een Poly Studio E70 camera en een Poly Sync 60 met een bedieningspaneel
 • Alles-in-één: Poly Studio X50 met een bedieningspaneel

11-15 personen

 • Modulair: NUC met een Poly Studio E70 camera, een soundbar met twee losse microfoons en een bedieningspaneel
 • Alles-in-één: Poly Studio X70 met uitbreidingsmicrofoon en een bedieningspaneel

Meer dan 16 personen

 • Modulair: NUC met een Poly Studio E70 camera en een bedieningspaneel, verdere inrichting afhankelijk van hoe de ruimte gebruikt wordt
 • Modulair: Poly G7500 met een bedieningspaneel, verdere inrichting afhankelijk van hoe de ruimte gebruikt wordt.

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende oplossingen?

  Videobar Modulair
Alles-in-één product
Eenvoudig uitbreidbaar
Zelf keuzes over apparatuur
Eenvoudige installatie
Uitbreidbare microfoons
Microsoft Teams Rooms
Bepaal zelf de positie van speakers
Bepaal zelf de positie van microfoons
Back to Top